Ηλιακο θερμοστατικο κιτ 3/4” BRASS FORM (SOLAR KIT) με βαλβιδα εκτροπης και αναμειξης

  1. Αρχική
  2. Θέρμανση
  3. Θερμοστατικα κιτ
  4. Ηλιακο θερμοστατικο κιτ 3/4” BRASS FORM (SOLAR KIT) με βαλβιδα εκτροπης και αναμειξης
Νέο Ηλιακο θερμοστατικο κιτ 3/4” BRASS FORM (SOLAR KIT) με βαλβιδα εκτροπης και αναμειξης Θερμοστατικα κιτ xkonstantinou.gr
  • Κατασκευαστής: Brass Form
  • Κωδικός Προϊόντος: 12
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Συνδυασμός παραγωγής ζεστού νερού χρήσης με ηλιακό και επίτοιχη ή αυτόνομη μονάδα
θερμοκρασία εκτροπής: 45οC
Ρύθμιση θερμοκρασίας εξόδου:30-60 οC.

 

Το θερμοστατικό συγκρότημα εκτροπής και ανάμειξης για ηλιακά συστήματα (Solar KIT) για εφαρμογές ζεστού νερού χρήσης παρέχει την παράλληλη σύνδεση ηλιακού θερμοσίφωνα και δεύτερης πηγής θέρμανσης (επίτοιχος λέβητα αερίου, μπόιλερ, αντλία θερμότητας κ.λ.π.) και αποσκοπεί στη βέλτιστη χρήση της θερμικής ενέργειας από τον ηλιακό και την εξοικονόμηση καυσίμου με τον πιο αποδοτικό τρόπο.


Αποτελείται από τη θερμοστατική βαλβίδα εκτροπής και τη ρυθμιζόμενη βαλβίδα ανάμειξης. Η θερμοστατική βαλβίδα εκτροπής, εκτρέπει αυτόματα το νερό από τον ηλιακό προς την κατανάλωση ή την επίτοιχη μονάδα αερίου, ενώ η ρυθμιζόμενη θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης ελέγχει και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία του νερού χρήσης παρέχοντας ασφάλεια προστασία κατά των εγκαυμάτων διακόπτοντας αυτόματα την τροφοδοσία ζεστού νερού σε περίπτωση διακοπής παροχής του κρύου νερού.

Θερμοστατική βαλβίδα εκτροπής
Η βαλβίδα εκτροπής έχει ως βασική λειτουργία την αυτόματη εκτροπή του ζεστού νερού που προέρχεται από τον ηλιακό θερμοσίφωνα κατευθείαν προς το ζεστό νερό χρήσης ή στη δεύτερη πηγή θέρμανσης. Η βαλβίδα εκτροπής λειτουργεί αυτόματα χάρη στον θερμοστατικό μηχανισμό και με οδηγό τη προ-ρυθμισμένη θερμοκρασία εκτροπής (45°C). Αν η θερμοκρασία του νερού που προέρχεται από τον ηλιακό θερμοσίφωνα είναι μεγαλύτερη από τη θερμοκρασία εκτροπής της βαλβίδας (> 45°C) τότε το νερό εκτρέπεται προς την κατανάλωση, αντιθέτως αν η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλότερη (< 45°C) τότε το νερό εκτρέπεται προς τη δεύτερη πηγή θέρμανσης για αναθέρμανσή του, και στη συνέχεια προς την κατανάλωση. Η βαλβίδα εκτροπής είναι εξοπλισμένη με ένα καινοτόμο αισθητήρα θερμοκρασίας τύπου LCD που με βάση την χρωματική του ένδειξη μπορεί να γίνει ευκολά αντιληπτό αν η δεύτερη πηγή θερμότητας βρίσκεται σε λειτουργία καταναλώνοντας ενέργεια. Ο αισθητήρας θερμοκρασίας LCD είναι ρυθμισμένος να αλλάζει χρώμα στη θερμοκρασία εκτροπής της βαλβίδας και αυτό επιτρέπει την αντιστοιχία χρώματος με πηγή θερμότητας. Όταν η εκτροπή είναι κατευθείαν προς τη χρήση ο αισθητήρας έχει πράσινη ένδειξη ενώ όταν η εκτροπή είναι προς την εναλλακτική πηγή θερμότητας έχει κόκκινη ένδειξη. ‘Ελεγχος λειτουργίας και εξοικονόμηση!

Θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης
Η βαλβίδα ανάμειξης έχει ως βασική λειτουργία τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του ζεστού νερού χρήσης (εύρος ρύθμισης 30-60°C) για μεγαλύτερη ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να αναμειγνύει αυτόματα το ζεστό νερό από την πηγή θέρμανσης με το κρύο του δικτύου ύδρευσης επιτυγχάνοντας σταθερή τη θερμοκρασία του νερού προς χρήση ανεξάρτητα από μεταβολές θερμοκρασίας, πίεσης και παροχής τόσο στην είσοδο του ζεστού όσο και του κρύου νερού.
Ο θερμοστατικός μηχανισμός διαθέτει θερμικό στοιχείο υψηλής ευαισθησίας και ακρίβειας το οποίο παρέχει προστασία κατά των εγκαυμάτων (anti-scald). Η προστασία λειτουργεί αυτόματα αποκόβοντας την παροχή του ζεστού νερού σε περίπτωση διακοπής του κρύου. Η βαλβίδα ανάμειξης είναι εξοπλισμένη με ένα αυτοκόλλητο θερμόμετρο τύπου LCD που επιτρέπει τον έλεγχο τις πραγματικής θερμοκρασίας του νερού προς χρήση. Έλεγχος θερμοκρασίας και προστασία!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
ΤεμαχιαΠεριλαμβάνονται 5 ρακόρ 3/4”
ΥπηρεσιεςΔυνατοτητα εγκαταστασης

Ετικέτες: Ηλιακο, θερμοστατικο, κιτ, 3/4”, BRASS, FORM, (SOLAR, KIT), βαλβιδα, εκτροπης, και, αναμειξης, Θερμοστατικα, Brass, Form